úterý 7. června 2011

Jak správně nasadit kondom?

Aneb bublinka a zpropadená předkožka...

Nebudu vás unavovat snad všeobecně známými informacemi, jako že kondom se má nasazovat na ztopořený penis, že se má po vyvrcholení penis okamžitě vyjmout z vagíny, že nemáte při nasazování mít dlouhé nehty nebo ostré předměty na rukou a že kondom je pouze na jedno použití.

Jde mi spíše o bublinku na vrcholu kondomu. Kolik z vás ji při nasazování zmáčkne? Pokud sledujete pornofilmy a pokud se v nich vyskytuje scéna s nasazováním kondomu, zjistíte, že herci se s tím moc nemažou. A přitom je to velice podstatné pro správnou funkci kondomu. Onen výčnělek navrchu slouží pro bezpečné udržení spermatu po vyvrcholení, bez něj by se sperma rozlilo kolem těla penisu a mohlo by dojít (při větší náloži) i k úniku mimo kondom. Pokud ovšem při nasazování výčnělek nestisknete (nejlépe palcem a ukazovákem), zůstane v kondomu vzduch, který při aktu může napomoci k roztržení kondomu - proto vždy výčnělek stisknout.

Druhá problematická záležitost při nasazování se týká mužů s předkožkou, tedy u nás téměř všech. Správně se má kondom nasazovat na žalud se staženou předkožkou (tedy obnažený žalud), dorolovat ke kořeni a pak POZOR!!! - přetáhnout předkožku i s kondomem zpátky přes žalud a kondom opět dorolovat ke kořeni. Pokud to neučiníte, pak při pohybu ve vagíně je často až třetina vašeho penisu nepokrytá, což by snad nebyl takový problém v otázce nechtěného oplodnění, ale rozhodně to snižuje účinnost kondomu coby prostředku ochrany před pohlavně přenosnými chorobami.

4 komentáře:

  1. Bojuji se sklouzáváním kondomu vlivem preejakulátu. Nemáš s tím zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jo uz jsem o tom slysel. Resenim by asi bylo zvolit kondom s integrovanym skrticim krouzkem u korene penisu, tj. třeba BillyBoy, nebo kondom který se smerem ke korenu penisu suzuje - pro mensi penis třeba Fujilatex Slimfit a nebo zkombinovat kondom s erekcnim krouzkem, který pomuze se sklouzavanim kondomu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj chi se zeptat jak mam memu klukovi pomoct při nasezovani kondomu ? On to jeste nedělal .. a ja take ne ...

    OdpovědětVymazat
  4. Je potřeba aby tvůj kluk dosáhl plné erekce. S tím mu určitě ráda pomůžeš. Pak jen vybalíš kondom, samozřejmě ho necháš srolovaný, stáhneš mu předkožku co nejvíce to půjde směrem dolů ke kořeni aby měl obnažený žalud, kondom vezmeš za špičku kterou zmáčkneš, nasadíš kondom na žaluda a sroluješ až dolů. Pak mu přetáhneš předkožku co nejvíc zpět nahoru a kondom doroluješ až dolů. No, a pak už si jen užívej dosytosti bezpečného sexu.

    OdpovědětVymazat