neděle 1. srpna 2010

UNIQUE

Hypoalergenní kondom bez latexu - zvláštnost z KolumbieDnes tu mám opravdovou raritu. Ne, že by kondom bez latexu byl až tak neobvyklý (podobný produkt nabízí třeba Durex), ale Unique jednak pochází až z daleké Kolumbie, jednak svými vlastnostmi a balením působí poněkud exoticky.

Kondomy jsou baleny v netradičním pouzdru vzhledem a velikostí připomínající platební kartu (zlatou ) po třech kusech. Na rubové straně "karty" odtrhnete přelepku, pod níž v obdélníčkovité prohlubni je uložen samotný kondom.

Pokud jste pravidelnými uživateli běžných kondomů, pak od takového produktu očekáváte jisté vlastnosti třeba: že kondom je pružný - po zmáčknutí se vrátí do původního tvaru, že je možné jej roztáhnout, že se pevně (pokud máte průměrně široký penis) přitiskne, že při styku nebo masturbaci nevydává zvuky a že nepáchne jako petrolejová lampa - tak přesně naopak je to u tohoto kondomu.

Kondom po vytažení z pouzdra zůstává ve zploštělém tvaru, takže si jej musíte nejprve zakulatit, a pak také nalézt vnější stranu - což je naštěstí označeno štítkem. Co se týká materiálu, jedná se o umělou hmotu - asi nejlépe si to představíte, pokud si vzpomenete na igelitové sáčky, které se používají na pečivo v supermarketech - takové ty tenoučké, jemně šustící - u Unique se jedná asi o ještě měkčí variantu tohoto materiálu.

Nasazení může být poněkud problém, neboť namotaný "igelit" na sobě docela dost drží. Po dorolování až ke kořeni je nutno přetáhnout předkožku zpátky a u kořene kondom opět dorolovat. Jak už jsem předeslal (a jak jistě víte), hmota podobná igelitu nemá schopnost smršťovat se, proto ve snaze vyhovět většině mužů výrobce zvolil poněkud nadstandardní šířku 60 mm, což způsobuje, že kondom má dosti vůli. Překvapivě se ale nestalo, že z penisu sklouznul - pevně se přilepí k penisu. Na konci kondomu je umístěna tenká pružná manžetka, která má pomoci udržet kondom na penisu, ovšem z jakého je materiálu, se mi zjistit nepodařilo (pokud se jedná o latex, pak by hlavní deviza tohoto porduktu vzala za své).


No, a jak už je u igelitu zvykem, tak vydává při každém pohybu šustivé zvuky - zkuste si na penis natáhnout igelitový sáček a máte skvělou představu, jaké zvuky při souloži nebo masturbaci Unique vydává. Abych byl spravedlivý, přeci jen šustění je jemnější a takové měkčí, přesto to může někoho rušit.

Pocit při souloži s tímto kondomem se neliší od použití s latexovým. Prezervativ je mírně lubrikován zřejmě s ohledem na materiál nějakou podivnou látkou, která zavání asi jako kolomaz nebo petrolej, rozhodně tedy nepoužitelné pro orální sex - spíše než pěkné chvilky byste se mohli dočkat hlavy v toaletě.

Spolehlivost? Výrobce se chlubí, že použitý materiál je odolnější než klasický latex a také že plně chrání jak před početím, tak před STD a AIDS, což samozřejmě neoveřím. Pravdou ale je, že se mi ani při náročných testech a různých potměšilých týráních kondomu nepodařilo ho proděravět a ve vodním testu dopadl výborně. Pouze pokud se (jako já) budete snažit prstem kondom proděravět, tak se nevratně na onom místě vydme (opět podobně jako u mikroténového sáčku) a působí po několika takových zásazích jako postižený mnohočetnými karcinomy.


V balení kromě kreditky je přiložen lubrikační gel ve třech malých pytlíčcích a návod s grafikou v šesti jazycích (ne v češtině). Produkt nese označení CE, splňuje tak evropské normy a neměli byste se jej bát používat. Kondom je možno použít se všemi lubrikanty.

Závěrečný verdikt: Kreditková krabička je vážně cool a usefull, jedná o produkt zejména pro osoby alergické na latex, ale pro normálního uživatele si myslím, že je jeho užitná hodnota vážně na hraně. Šustí, smrdí, špatně se nasazuje - a čertví jestli vůbec funguje, jak má . Tak nějak si myslím, že v současné době by bylo možno vyvinout nelatexový materiál, který by byl uživatelsky přívětivější. Cena: u nás se neprodává, na internetu kolem 7 €. Takže 4 z 10 (alergici si zvýší na 6 z 10).


Adresa výrobce: http://condomcard.com/





 

Žádné komentáře:

Okomentovat