čtvrtek 22. července 2010

Oralsafe - rouška pro orální sex

Ačkoli bývá orální sex považován za méně rizikový než vaginální nebo anální, přesto i tady je na místě opatrnost ... Aneb lízali jste už zmrzlinu přes igelit?Že Vás to nezajímá? Kamarádi říkali, že je to bezpečné? No, já bych se neukvapoval - ostatně nemusí jít hned o HIV, ale i taková kvasinková infekce v ústech nebo kapavka může pěkně potrápit. Proto jsem zařadil k recenzi u nás ochrannou pomůcku zatím neznámou: ORALsafe latexovou roušku pro orální sex.

Měl jsem možnost mít v rukou balení s jedním kusem, které je tvořeno přehnutým přoužkem papíru, uvnitř něhož naleznete nalepený vroubkovaný obal se samotnou rouškou (stříbrný obal naprosto nerozeznatelný od jakéhokoli na prezervativ).

Zadní strana papírové "škatulky" je věnována jednoduché ilustraci znázorňující způsob užití ochrany, uvnitř pak jsou uvedeny stručné informace stran bezpečnosti a jakýs návod (viz obrázky).
Na obale roušky si povšimněte místa výroby, samotný výrobek je ale distribuován německou firmou.
Roztrhnutí obalu nečinilo obzvláštní obtíže. Po vyjmutí obsahu budete hledět na malou kostičku složeného latexu, která je převázána úzkým latexovým proužkem.
 
Není třeba sledovat, která strana je rubová, obě jsou stejné. K dispozici jsem měl roušku s vůní jahody. Aroma je to příjemné, leč trochu umělé. Chuť je ovšem nezaměnitelně latexová, není použit žádný lubrikant, pouze jemný, téměř neznatelný pudr.
Samotná rouška má obdélníkový tvar: 15 x 25,5 cm, takže přesně sedne do dámského mezinoží a pokryje celý poševní vchod a částečně i anální otvor.
Materiálem je latex, který se tloušťkou dá srovnat s některými silnějšími kondomy, proto by nemělo dojít k protržení (ale přeci jenom pozor na zuby). 
No, a praktické zkušenosti? Já nevím. Tak jistě, tento výrobek oddělí Vaše ústa od pohlavních orgánů partnerky, ale jestli nemůže dojít k proklouznutí nějakých tekutin bokem, tím bych si věru jist nebyl. Je třeba být hodně opatrný, sledovat, jakým směrem má rouška zrovna vůli klouzat, a to, alespoň mně, trochu pocit z orálního sexu kazí. Ovšem u neznámých partnerů nebo v domě lásky by jistě Oralsafe našel své opodstatnění.


Kde bych rozhodně neváhal s nasazením roušky, to je u rimmingu (análně-orální sex): jednak omezí možnost nákazy (těch breberek zde může být dost), jednak (i přes důkladnou hygienu) sníží pomocí aromatu nežádoucí odéry apod. Jeden kus se běžně prodává za cenu kolem 2 €.


Celkové hodnocení: 8 z 10.

Stránky výrobce: http://www.medintim.de

1 komentář: